TILBAKE TIL GODE HUDPLEIERUTINER

Innlegget er skrevet i samarbeid med Eleni & Chris

6X5A6790-2fxl

Når været forandrer seg så burde vi gjøre noen små endringen på hudpleierutinene også. Værskiftet gjør at vi trenger å gi huden litt ekstra pleie og det kan være at vi trenger å reparere etter en sommer med mye sol og usunn god mat.

Hvorfor gi huden ekstra pleie om natten?
Først og fremst vil jeg poengtere hvor viktig det er med en god natts søvn og en god nattkrem. Hvis du virkelig vil gjøre en forskjell for huden din så er det kveldsrutinen din som gjelder. Det er da du kan bruke produkter med aktive ingredienser og gi huden en intensiv behandling mens du sover. Huden jobber med å reparere seg selv om natten og da er det smart å hjelpe til. Jeg trenger fukt og masse fukt når det blir kaldere i luften. Ultra Hydrating Night Cream fra Eleni & Chris er en nattkrem for tørr hud. Jeg våkner opp med en hud som føles myk og smidig.

6X5A6806fxl
Hvilken rekkefølge skal man legge produktene?
Når du har levd det enkle liv gjennom sommeren med en fuktighetskrem i kofferten så er det på tide å hente frem serumene og oljene. Huden har godt av en ferie den også, så ikke tenk på det. Etter du har renset huden godt så er det gjerne en del produkter som skal på huden. Det er ikke alltid like lett å vite hva som skal på i hvilken rekkefølge og nei, olje burde ikke være en av de første produktene du påfører. Den gyldne regelen er letteste til tyngste. Produkter med lav viskositet har også en mindre partikkelstørrelse, noe som betyr at de kan trenge i dypere inn i huden din. Det andre som er viktig å tenke på er å bruke produkter med måte, både når det gjelder antall produkter og mengde.

Her er tips til rekkefølgen av hudpleierutinen:
1. Vannaktig toner eller fuktighetsgivende essens
2. Et serum som er tilpasset huden din sine behov
3. Krem eller olje for å forsegle alt (øyekrem før hudkrem)

6X5A6811fxl

Jeg bruker ikke toner, men jeg er veldig glad i ansiktsspray. Jeg sprayer lett over en nyrenset hud og lar det trekke inn før jeg går videre til serum. Hydrating Face Mist er mer enn bare et ekslusivt ansiktsvann i en fin innpakning. Den inneholder pleiende ingredienser som Sea3Oil og Scandinavian Glacier Water for å gi huden masse fukt.

Siden jeg nærmer meg 30 år med stormskritt så er det viktig å ha et serum som forebygger for tidlig aldring. Anti-Aging Face Serum er rik på antioksidanter som gir en boost til huden. Den føles veldig lett og trekker raskt inn i huden, så den er perfekt å bruke under dag- og nattkremen min. Serumet er ganske spesielt siden den inneholder antioksidanter fra multefrø, skogens gull.

Som med de aller fleste regler så er det også unntak. Har du urenheter som trenger egne spesielle produkter så tar du hensyn til det. Da er det ikke så lurt å blande disse med aktive serum som kanskje inneholder retinol. Det er viktig at du selv går igjennom ingredienslisten og passer på at ingrediensene fra de ulike produktene passer sammen. Her bør du spesielt se opp for vitamin C, sammen med andre aktive ingredienser så kan det tørke ut og irritere huden.

Til slutt er det viktig å nevne at du bør gi alle produktene litt tid til å trekke inn i huden før du påfører et nytt. Jeg vet det kan høres ut som en møysommelig prosess men puss tennene eller fiks håret mellom slagene.

P.S. Det er veldig viktig å ikke glemme halsen. Her bør det renses og smøres på lik linje som i ansiktet.

3 comments

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *