BLUSHING

IMG_1064fxl

Det er utrolig hvor mye litt farge i ansiktet kan gjøre. Roser i kinnene ser både friskt og ungdommelig ut. Jeg vet det er mange som ikke liker solpudder og da kan blush være en fin måte å friske opp ansiktet på. Jeg bruker gjerne begge deler!

Jeg synes ikke man må følge regler når det kommer til sminke, men det finnes noen generelle retningslinjer som man kan gå etter til man føler seg komfortabel med å eksperimentere.
PLASS
Vi har alle ulike ansiktsfasonger og de kan deles inn i fire hovedfasonger; ovalt, rundt, hjerte og firkantet. Når man skal påføre blush i ansiktet så kan man plassere den litt strategisk for å skape balanse eller fremheve trekk. Hvis man vil skape et harmonisk utrykk så kan man følge disse tipsene til hver ansiktsfasong:

fl

OVALT
Et ovalt ansikt kan ha blush på flere forskjellige måter men det er spesielt flatterende å plassere den på eplekinnet, den tykkeste delen av kinnet som stikker mer ut enn resten. Så er det fint å dra den litt opp mot kinnbeina for å fremheve de og skape fasong.

RUNDT
Har man et rundt ansikt kan blushen plasseres strategisk for å gi en illusjon av et smalere ansikt. Da kan den legges langs kinnbeina og dras litt mer ut mot hårfestet.

HJERTE
Legg blushen like under eplekinnet og dra den litt oppover for å balansere ut kjeven.

FIRKANTET
Med et firkantet ansikt kan man gjerne legge blushen på selve eplekinnet og så skal den jobbes litt utover med myke kanter. Målet er å myke opp kantene i ansiktet.

Tipsene over er for å balansere ut sterke trekk, men det betyr ikke at det ikke er like fint å spille på trekkene sine. Alt handler om hvilket utrykk du ønsker å skape. Hvis du er usikker på hvilken ansiktsfasong kan du ta en titt på denne artikkelen. Den tar for seg litt flere ansiktsfasonger enn det jeg har over men du forstår sikkert prinsippene.

IMG_1082fxl

VALGAVFARGE
Når det kommer til blush så er det viktig å velge en farge som passer deg for å få et naturlig resultat. Kalde hudtoner bør gå for kalde nyanser på blushen, mens varme hudtoner passer best i varmere farger.

Om du har lys hud skal du bruke de lyseste variantene. Farger som lys rosa og fersken vil være fint. Om fargen blir for mørk, vil det se litt skittent og unaturlig ut. Om du har en medium hudtone kan du velge en litt mørkere rouge. Rosatoner og aprikos er kjempefine farger til gyldenbrun hud.

Olivenfargete hudtoner kler godt kraftigere farger, med en varm undertone. Nyanser som aprikos og korall passer godt. Mørke hudtoner kler litt sterkere farger. Dype rosatoner og varme farger som bronse, aprikos og korall er fint om du har varm undertone i huden. Hvis du har en kald undertone i huden, kan du prøve en plomme- eller terracottafarge.

MED

IMG_1047fxl

UTEN IMG_0992fxl

Jeg har for eksempel et ovalt ansikt, som også er den vanligste ansiktsfasongen. Ansiktet mitt er litt lengre enn det er bredt og jeg har ganske avrundede trekk. Det gjør også at jeg føler ansiktet mitt trenger og tåler litt mer sminke enn for eksempel en med sterkere trekk.

Når det kommer til valg av farge så synes jeg at jeg kler best toner korall og aprikos, de med en lett gyllen undertone. Selv om jeg vil si at jeg heller mot olivenfarger så må jeg passe på at blushen ikke blir for mørk. Det må være akkurat nok til å gi litt naturlig glød. Som du ser over så er det ikke den store forskjeller fra med og uten blush. Jeg synes det blir akkurat nok til å gi litt mer friskhet til huden og det synes litt mer i virkeligheten enn på bilder.

IMG_1078fxl

Jeg har brukt L’Oréal Paris Infallible Blush Paint 02 Amber Gouaches som er en kjempefin palett som går mot aprikos og koralltoner. Jeg brukte farge nr to på paletten og den passer perfekt til hudtone. Selv om det er i pudderform så føler jeg at det er kremete på huden og veldig fint pigmentert. Jeg brukte en sminkekost til å påføre blushen etter at concealer og foundation var lagt. Jeg avslutter alltid med et par runder med ansiktsspray. Da føler jeg at all sminken smelter mye penere sammen og huden får en fin glød. Så gjør det også at sminken holder seg penere litt lengre.

 

Leave a Reply

Your email address will not be published.

You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>