MINE BESTE TIPS TIL SUNT HÅR

IMG_9039fxl

Jeg har alltid hatt langt hår, men i fjor klippet jeg meg ganske kort og stripet det en god del lysere. Jeg har vært så fornøyd med den nye lengden og det har gitt meg flere stylingmuligheter. Nå vil jeg la det vokse litt lengre og da må jeg passe ekstra godt på håret. Det er flere utfordringer når håret er stripet for det krever det litt mer stell for at det skal holde seg pent. Hvis du er i samme situasjon som meg eller du vil få sunnere hår, så finner du mine tips her:

1. Vær forsiktig med håret når det er vått. Jeg passer alltid på å børste håret mitt før jeg går i dusjen så det er helt fritt for floker. Da blir det mindre slitasje når jeg vasker håret og jeg slipper å måtte gre i vått hår. Det er generelt noe man bør unngå for da kan håret ta mye skade. Jeg har en stortagget kam som jeg grer igjennom håret med når det er vått, og så lar jeg det lufttørke før jeg gjør noe annet. Det aller beste er å la det lufttørke og heller vente til det er litt fuktig med å bruke hårføner. Hvis jeg bruker en rundbørste da så blir håret kjempefint og tar mindre skade.

2. Velg riktige produkter. Jeg har alltid et varmebeskyttende produkt i håret før jeg føner det eller bruker stylingverktøy med varme. De aller fleste stylingprodukter har varmebeskyttende i seg og du finner de til både vått og tørt hår. Jeg passer alltid på at håret mitt er helt tørt før jeg bruker krølltang eller rettetang, hvis ikke kan man ende opp med å skade håret skikkelig! Mine favoritter er blow-dry oljen Straightforward fra Shu Uemura og Balm d’Or fra Oribe

3. Bruk en god hårolje til å pleie tuppene. Jeg synes det kan være litt ekkelt å sove med masse olje i håret. Noen ganger kan jeg ende opp på magen i løpet av natten og da er det ikke så digg med hårolje i ansiktet. Så det jeg har begynt å gjøre er å putte en pleiende i håret før trening eller hvis jeg har noen timer hjemme før jeg skal i dusjen. Når jeg skal trene gjør det ingenting å ha litt wetlook på hestehalen. Når jeg da kommer ut av dusjen så er håret ekstra mykt og tuppene ser sunnere ut. Akkurat nå er Kerastase sin hårolje fra Aura Botanica en stor favoritt, og den er også helt uten silikoner og parabener.

4. Ta vare på hodebunnen. Jeg husker når jeg var på en pressefrokost med Mason Pearson så lærte jeg meg hvor viktig det er å ta vare på hodebunnen. Uten en sunn hodebunn så er det vanskeligere å flott hår. Det er faktisk viktig å børste håret jevnlig og spesielt i hodebunnen. Når man bruker en hårbørste som Mason Pearson så er den spesiallaget for å stimulere hodebunnen. Hårsekkene produserer olje og dette har håret godt av, men det skal helst bli distribuert ut i håret. Det er også godt for hårsekken at disse naturlige oljene ikke bygger seg opp. Når man børster håret godt så vil man stimulere hårsekkene, fjerne produktrester og fordele de naturlige oljene ut i håret. Børster man håret riktig og ofte nok så vil man faktisk kunne gå lengre mellom vær hårvask. Jeg har enda til gode å oppleve den siste fordelen, men det er nok fordi jeg vasker håret for ofte uansett.

5. Ta vare på det fargede håret. Håret bør generelt beskyttes mot solen når man er på stranden, men spesielt når det er farget. Det finnes mange produkter som er laget spesielt for å beskytte mot solen og det er veldig lurt å ta med dette på ferien. Naturlig hår vil få solskader på samme måte som huden, men farget hår kan også ende opp med å bli misfarget. Bleket hår kan også bli påvirket av klor i vannet eller gamle rør i dusjen. Mitt beste tips er å bruke jevnlig en rensesjampo og en kur for farget hår. Jeg har nylig testet ut en hårkur fra Shu Uemura som skal gi stripene mine en finere farge. Som de fleste andre som farger håret lysere så har jeg tidligere gått for en lillasjampo for å fjerne gulskjær, jeg fikk høre av frisøren min at jeg ikke nødvendigvis burde ha det kaldere. Color Lustre fra Shu Uemura gir et hint av farge til håret og Golden Blonde passet perfekt til mitt hår. Håret fikk tilbake glans og fargen ble så mye finere. Hvis man investerer i et godt produkt som vedlikeholder fargen så holder håret seg mye penere mellom frisørbesøkene.

4 Comments

 1. Karoline
  June 14, 2017 / 3:09 pm

  Hei,

  Hvilken frisør er det du har vært hos? :)

  • emilieto
   June 14, 2017 / 4:02 pm

   Hei! Jeg går til Gevir hos forskjellige frisører der. Jeg gikk fast hos Vilde på Grünerløkka før hun gikk ut i permisjon og nå er hun tilbake. Hun er kjempeflink på balayage og farge generelt :)

 2. Kristin
  June 16, 2017 / 4:26 pm

  Hei! Hvor er toppen/kjolen fra? 😍

 3. Lena
  July 2, 2017 / 5:48 pm

  Nydelig hår😍. Hva slags fargekoder har du brukt?

Leave a Reply

Your email address will not be published.

You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>