KJOLE TIL BRYLLUP

_35a5483fxl

Jeg synes det er så gøy å pynte seg opp til bryllup, men jeg vet at jakten på den perfekte kjolen er ikke alltid lett. Med alle reglene som man skal følge og til tider dårlig utvalg i butikkene så kan det bli en frustrerende affære. Jeg synes det også er litt kjedelig å ende opp med en kjole som veldig mange andre har, kanskje til og med i samme bryllup. Jeg ender veldig ofte opp med å surfe meg igjennom ulike nettbutikker for noe unikt som kan brukes til flere anledninger. Her er mine beste tips til bryllupsantrekket:

KLESKODE BRYLLUP
De vanligste kleskodene i bryllup er mørk dress eller smoking. Når det står “mørk dress” så bør kjolen være festfin og du kan også bruke en flott buksedress. Kjolen bør dekke knærne, men det er egentlig ikke tillat å bruke lang kjole i følge den tradisjonelle betydningen. Når det står “smoking” så ønskes det at man bærer lang kjole. Den kan også være kortere og avslutte nedenfor kneet, men ikke lårkort. Kjolen kan gjerne være festfin og eventuelt med glitter. Er du i tvil er det ingen problem å spørre bruden eller forloveren.

FARG
Når det gjelder farger så er jo hvitt forbeholdt bruden, svart og rødt er ofte farger man også bør unngå. Jeg vet at det er flere og flere som tillater svart i bryllup for de ser på det som en festfarge. Jeg var i et bryllup i fjor der svart var lov og da benyttet jeg meg av sjansen! Mitt tips er å gå for en farge som passer deg og du føler deg komfortabel i. Mønster er jo også veldig fint og er veldig i trendbildet akkurat nå.

AND
Når du skal finne en kjole til bryllup så synes jeg det aller viktigste er å velge noe du føler deg fin i og som du kan bruke flere ganger. Det er lite vits i å investere i noe du aldri vil bruke igjen. Velg et snitt du vet passer kroppen din og en farge du liker, så vil du ha mye glede av kjolen senere også. Gå for noe som du kan bruke til en annen anledning, om det er bursdag, nyttårsaften eller andre fester. Det er også mange fine kjoler som enkelt kan brukes med en skinnjakke og et par lave sandaler i sommer.

MORK

SMOK

EKSLUSIVT

SVART

BUD

Et anne tips er å velge en kjole som du kan legge opp så den kan brukes til andre litt mindre høytidelige anledninger. Er du ikke interessert i å kjøpe noe nytt kan du også spørre om å få låne en kjole av en du kjenner eller kanskje teste ut Fjong hvis du bor i Oslo. Fjong leier ut klær og jeg har sett på Instagram at de har så mye fint.

Lykke til på kjolejakten!

2 Comments

 1. Tina
  June 13, 2017 / 12:19 am

  Den kjolen kledde du! den var dødsfin 🙂

  • emilieto
   Author
   June 13, 2017 / 4:00 pm

   Tusen takk, Tina <3 🙂

Leave a Reply

Your email address will not be published.