THE BEAUTY OF SILK

IMG_1942fxl
IMG_1965fxl IMG_1949fxl

IMG_1938fxl
I dag har jeg vært på dagstur til Oslo for å spille inn noen skjønnhetsepisoder med Trendguiden. Dagen startet tidlig og jeg var så redd for å forsove meg så jeg følte at jeg ikke fikk en ordentlig natt med søvn. Jeg er alltid litt ekstra redd for å forsove meg når jeg er alene, da våkner jeg med jevne mellomrom for å sjekke klokken. Helt tullete! Innspillingen gikk heldigvis bra og så var det hjem igjen til Bergen. Når jeg landet på Flesland i kveld fikk jeg også endelig baggasjen min som ble borte forrige uke, så det var en stor lettelse.

Som dere kanskje har plukket opp tidligere så har jeg en stor forkjærlighet for silke. Det er så behagelig å ha på kroppen og så er det jo et veldig pent stoff. Silkeblusen min er fra det norske merket FWSS og den er helt fantastisk å gå med. Visste du at silke har noen unike egenskaper?

Silke beholder alltid en fuktighet på 11 % og dermed tørker ikke silken ut huden din slik andre tekstiler gjør. Silken henter varme fra kroppen din for så å holde på varmen. Silke er vevd slik at stoffet «puster» og leder bort varme som kroppen avgir. Derfor har silken den fine egenskapen og både føles svalende på sommerdager og varm om vinteren. Silke er dyrt men jeg synes det er verdt å investere i noen klassiske silkeplagg. De kommer til å bli favoritter i garderoben som man blir glad i å bruke.

Skjørtet mitt er fra Asos og sandalene er fra Dune.

english2

Today I had an early flight to Oslo to shoot some beauty episodes for Trendguiden. The day started early and I was so afraid to oversleep so I felt like I did not get a proper night of sleep. I’m always more afraid to oversleep me when I’m alone,  I just wake up periodically to check the clock. Absolutely ridiculous! Thankfully the shoot went well and by dinner I was already on my way home to Bergen. When I landed at the airport tonight I also finally got my missing luggage from last week, which was a huge relief.

As you may have picked up I have a great fondness for silk. It is so comfortable to wear and then it’s a very beautiful fabric. I am wearing a silk blouse from the Norwegian brand FWSS and it is fantastic piece. Did you know that silk has some unique qualities?

Silk keeps a humidity of 11% and therefore it will not dry out your skin such as other fabrics do. Silk extract heat from your body and then retain heat. Silk is woven so that the fabric “breathes” and leads away the heat from the body. Therefore, silk has the fine quality to both feel cool during the hot summer and warm in winter. Silk is expensive but I think it is worth investing in some classic silk pieces.

My skirt is from Asos and sandals are from Dune.

2 Comments

Leave a Reply

Your email address will not be published.

You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>