STEG FOR STEG: DEN PERFEKTE SMINKEN TIL 17. MAI

17. mai sminke emilie tømmerberg

Jeg er så glad i 17. mai, det er en herlig feiring og en deilig årstid. Det er stas å pynte seg og jeg liker å gjøre litt ekstra ut av hår og sminke. Det er ingen regler på hvor lite eller mye sminke man bør ha, det aller viktigste er at man føler seg fin og vel. Jeg synes det er greit å ha en sminke som krever lite vedlikehold utover dagen, så jeg styrer unna fargesterke lepper. Denne sminkelooken har fokus på øyne og jeg synes det er en fin festsminke som passer til dagslys.

IMG_0038fxlDagen starter for de fleste veldig tidlig og det er en lang dag. Da er det viktig å ha en god base som holder dagen lang. Jeg har brukt en fuktighetsgivende primer fra Marc Jacobs og så la jeg et tynt lag med Luminous Silk fra Giorgio Armani. Denne foundationen har lysreflekterende pigmenter og gjør seg veldig godt i virkeligheten og på bilder. Det blir jo fort litt bilder på nasjonaldagen! Basen synes jeg skal være litt lettere enn en vanlig festsminke og da er en lett foundation det beste valget. Et billigere alternativ til Luminous Silk er L’Oréal Paris sin Nude Cushion Foundation. Jeg droppet også en veldig dekkende concealer og gikk heller for YSL sin lette Touche Eclat.

IMG_0042fxl

På øynene har jeg brukt touche eclat for å jevne ut mørke områder og så legger jeg en lys baseskygge over hele øyelokket. Jeg har brukt Bronze Goddess – Summer Glow Eyeshadow Palette fra Estée Lauder. Den har en kjempefin rosa skygge med litt skimmer og den la jeg over lokket og i globallinjen med en stor og myk kost.

IMG_0046fxl

For å skape litt med dybde til øynene med samtidig holde det lett så gikk jeg inn med en brun matt øyenskygge i globallinjen. Denne la jeg først med en liten kost og så duset jeg den ut med den store kosten etterpå.

IMG_0048fxl

For å skape litt ekstra fint spill på øynene så la jeg en øyenskygge i en gulltone med mye skimmer på selve lokket. Alle skyggene er fra Summer Glow Eyeshadow Palette fra Estée Lauder.

IMG_0053fxl

Øynene markerte jeg med en brunsvart kajal fra Dior, den la jeg langs vippekanten og duste den ut. For å gi ekstra effekt så gikk jeg inn igjen med en svart gel liner og tegnet opp en litt cat eye fasong. Jeg har brukt gel liner fra Jane Iredale. Under øynene la jeg først skyggen med rosatoner og så brun over der igjen.

IMG_0059fxl

I kinnene la jeg highlighter og rouge i en rosatone fra Estee Lauder Bronze Goddess Summer Glow Multi-Palette. Den paletten er helt nydelig og den har også et solpudder som jeg la litt nedenfor rougen.

IMG_0060fxl

På leppene brukte jeg L’Oréal Color Riche Lip Palette i Nude for en fin nedtonet rosafarge.

IMG_0080fxl

IMG_0079fxl
Her ser dere den ferdige looken i sin helhet! Jeg synes den passer godt til anledningen med fokus på øyne og glødende hud. Det er også fint med skimmer på de rette plassene, det vil gi en kjempefin shine når lyset treffer på huden. Jeg håper du likte looken og det er bare å legge igjen en kommentar hvis du lurer på noe!

15 Comments

 1. Camilla
  May 9, 2016 / 10:40 pm

  Kjempefint innlegg!! Alltid stas å klikke seg innom og få så gode tips 😀
  Virkelig en inspirerende blogg – får en “magasin” følelse! 😀
  Hva vil du si er forskjellen på Maestro Glow fondation fra Armani og Luminous Silk Fondation ? 🙂
  Selv bruker jeg Bobbi Brown og har det som storfavoritt, men det hadde vært fint å få testet ut en som passer bedre til sommer.
  Jeg har litt fregner og ønsker å dekke det liitt 🙂
  Klem

 2. Emma
  May 9, 2016 / 11:23 pm

  Jättebra inlägg! Vilken av nyanserna på lip palatten har du använt? Tack! /Emma

 3. tina
  May 9, 2016 / 11:39 pm

  Likte dette innlegget veldig godt, kjente det var bra med litt inspirasjon til sminke på nasjonaldagen! 🙂 ble veldig naturlig!

 4. May 10, 2016 / 12:09 am

  Utrolig pen look!:) Og en kjempebra blogg ??

 5. Christina
  May 10, 2016 / 2:51 pm

  Så naturlig og fin sminkelook. Du er virkelig vakker 🙂 Har du noen tips til en mild og god ansiktspeeling og fuktighetsmaske?

 6. Ida
  May 10, 2016 / 3:27 pm

  Du er så vakker! Nydelig sminkelook, vil forsøke det på 17 mai men jeg må sikkert øve litt først 🙂

 7. Kristina
  May 10, 2016 / 5:33 pm

  Er det øyeskyggepallett du har brukt? Søker på navnet, en duo med tre. Trodde det var solpudder, highlighter og rouge?

 8. Tuva
  May 10, 2016 / 6:10 pm

  Det ser helt nydelig ut! Men samtidig tenker jeg på all sminken som hadde smittet av på bunadsskjorten, for de med bunad. Ikke pent med sminke på bunadsskjorten!

 9. Sanna
  May 12, 2016 / 5:47 pm

  Hvor kjøper du Estee lauder sminken? Finner den ikke noen steder 🙁

 10. maya
  May 14, 2016 / 11:30 am

  Hei!

  Hvilken kajal fra dior har du brukt? 🙂 og hvordan duser du den ut?

 11. Victoria
  May 28, 2016 / 8:39 pm

  Vet du hvor får man kjøpt denne Summer Glow Multi-Paletten fra Estee Lauder i Norge?

 12. Janne
  July 18, 2016 / 11:35 pm

  Hvilken farge har du på foundationen fra Giorgio Armani her? 🙂

 13. K
  April 29, 2017 / 3:31 pm

  Veldig fint innlegg! Kan du forklare litt mer rekkefølgen og hvor du plasserer highlighter, rouge og solpudder? Tar du altså solpudderet til sist? 🙂

 14. Hannah
  May 9, 2017 / 3:03 pm

  Hei! Har du noen anbefalinger til en creme/stift highlighter? Eller hva slags highlighter og hvilket merke foretrekker du til kinnene? Klem Hannah

 15. Oda Malene
  May 14, 2017 / 6:40 pm

  Hei Emilie!

  Kjempefin sminke – jeg synes også håret ditt var utrolig fint her og lurte på hvordan du har satt det opp? 😀 har prøv å søke litt rundt, men finner den ingen steder.. haha

Leave a Reply

Your email address will not be published.