GETTING RID OF FACIAL PIGMENTATION

pigmentering overleppe

Jeg fikk en pigmentflekk på overleppen min på slutten av sommeren og over ser du bilder før og etter behandling. Jeg pleier å være flink til å bruke solfaktor og passer spesielt godt på ansiktet mitt. Det var ikke så veldig mye sol her i Bergen i løpet av sommeren men vi hadde noen kjempefine dager i slutten av august og da var jeg litt uheldig. Det skulle ikke mer til enn en middag ute i solen uten solfaktor og så fikk jeg en tydelig pigmentering på overleppen. Den var ikke så alt for mørk, men det var som en skygge og det var ikke særlig pent. Tidligere i høst tok jeg kontakt med Pia på Akademikliniken her i Bergen for å høre hva vi kunne gjøre med det.

english2

This summer I got some pigmentation on my upper lip. I look after my skin and I always wear SPF, but I was careless for one sunny day at the end of August. It didn’t take more than one dinner out in the sun and I got pigmentation on my upper lip. It wasn’t too dark but enough to bother me. So in September I reached out to Pia from Akademikliniken here in Bergen to see what we could do about it.

DSC_0741fxl

Pigmentflekker kan være vanskelige å behandle og det er ikke alltid man blir kvitt flekkene. Mange opplever å få melasma i forbindelse av graviditet og amming, hormonforandringer eller for mye soleksponering. For ja, det forekommer nesten bare hos kvinner. I mitt tilfelle er det nok P-pillene som har skylden. Det er ofte at man kan se ujevn pigmentering tydeligere utvoer høsten når brunfargen falmer.

Det som anbefales å teste ut først er IPL (Intense, Pulsed Light), det er et hvitt lys bestående av mange bølgelengder sammenlignet med lasere som bare bruker 1 bølgelengde. Les mer om Ellipse IPL-behandling her.

Facial pigmentation can be hard to get rid of. Many women experience pigmentation or melasma related to pregnancy and breast feeding, hormonal changes or too much sun exposure. In my case it’s probably my birth control pill. You can often see it more clearly in the fall when your summer tan is fading.

They recommend testing an IPL (Intense, Pulsed Light) treatment, thats more effective than the common laser. You can read more about Ellipse IPL here (it’s in norwegian but you can try google translate).

DSC_0739fxl

Akademikliniken behandler de pigmenter med en kombinasjon av laser, IPL, kjemisk peeling og medisinsk hudpleie. Det har vist seg å gi veldig bra resultat. Vi startet med å teste ut IPL på pigmenteringen min for å se om den tok det. For det er ikke 100 % sikkert at IPL vil fungere effektivt på pigmentering, og spesielt siden min pigmentflekk var ganske lys.

At Akademikliniken they treat facial pigmentation in a combination of laser, IPL, chemical peeling and medical skin care. They get great results. We started out with IPL on my pigmentation to see if it worked. It’s not a 100 % guaranteed that it will work, especially since my pigmentation was light.

DSC_0740fxl

Det påføres en gel på overleppen for å forsterke lysets gjennomtrenging i huden, slik at den kommer ned til de områdene den skal behandle. Jeg får beskyttelse over øynene og så legger Pia laserens prisme på hudoverflaten min. Det kan kjennes ut som man får et strikk mot huden, eller vokser overleppen. Det er ikke en vondt behandling og den er over på noen minutter. Jeg skvetter litt hver gang laseren virker, men det er kanskje så ubehagelig som det blir.

Etter behandlingen er jeg ganske rød, men det kan fint dekkes over med litt sminke. Det er ingen åpne sår eller noe som kan skape irritasjon etter behandlingen, det er bare litt rødt og sårt. Jeg fikk beskjed om at hvis behandlingen fungerte så skal pigmentflekken bli gradvis mørkere utover kvelden. Det kommer av at pigmentet blir avstøtt fra huden. Jeg fulgte nøye med og den ble faktisk litt mørkere. To dager etter behandlingen så den slik ut:

They apply gel on your skin to enhance the penetration of the light from the IPL. I got protection over my eyes and then Pia lays the lasers prism on my skin. There are three flashes of light and each feels like you smack an elastic band on you skin. It’s not an uncomfortable treatment but enough for me to cringe a little each time the laser goes on. The whole thing is over in a couple of minutes.

I’m a little red after my treatment, but its easily covered up with a little make up. There are no wounds or any damage to my skin, just a little sore and red. I was told that if the treatment worked I would see the pigmentation become darker the next 24 hours. That is because the IPL targets those damaged cells and causes your body to reject them resulting in them falling off. I paid close attention that evening and it was actually a bit darker. Two days after the treatment it like this:
2dager

IPL behandling av pigmentering

Pigmenteringen var blitt betydelig mørkere og det betyr at IPL behandlingen tok pigmentflekken. Den avstøtes fra huden og etter hvert skal pigmenteringen komme til hudoverflaten. Ganske kult, ikke sant!

The pigmentation had become considerably darker and that means IPL treatment worked. The pigments were being rejected from the skin and eventually the pigmentation would reach the skin surface. Pretty cool, right!

2uker

DSC_0590fxl

Etter to uker så var det meste av pigmenteringen kommet til hudoverflaten og jeg kunne skrape bort noen av flekkene selv. Det var veldig merkelig.

After two weeks most of the pigmentation had surfaced the skin and I could scrape some of the spots of myself.  Very odd.
3ukerDSC_0235fxl

Her ser du det endelige resultatet av behandlingen. Pigmenteringen er helt borte! I noen tilfeller må man ha flere behandlinger med IPL og kombinere med ekstra peeling for å bli kvitt pigmenteringen, men gikk fint med en gang hos meg. Jeg ble både fasinert og begeistret over behandlingen, for jeg hadde kanskje forventet at det ikke gikk bort.

Det koster 1000,- kr for et område per gang og det er 50 % på hver tredje behandling. Les mer om behandling av pigmentflekker på Akademikliniken sine sider her.

Akademikliniken har mange ulike behandlinger og jeg synes de ansatte har et veldig nøkternt syn på skjønnhetsbehandlinger. De har mye kunnskap om hva de driver med og litt til, og jeg føler meg veldig i trygg i deres hender. Akademikliniken har også en kjempefin blogg hvor de jevnlig skriver om ulike behandlinger, den finner du her.

english2

Here you see the final result of the treatment. The pigmentation is completely gone! In some cases you have to have more treatments with IPL and combine with chemical peeling to get rid of pigmentation, but one time worked for me. I was both fascinated and thrilled processing, perhaps I didn’t expected that it would work so well.

The price is 1000, – NOK for one area and it is 50% on every third treatment. Read more about the treatment of facial pigments here.

Akademikliniken offers many different treatments and I think the staff has a very down to earth view of beauty treatments. They have a lot of knowledge about what they are doing and then some, and I feel very safe in their hands. Akademikliniken also has a  blog where they regularly write about different treatments, it can be found here.

*Jeg fikk behandlingen sponset mot at jeg dokumenterte ettervirkningene. I got the treatment for free and in return I documentet the results.

 

10 Comments

 1. November 10, 2015 / 12:44 pm

  Wow, så bra!!

  Eg har lenge vurdert å oppsøke nokon då eg har fått en slags “bart” som er pigmentflekk over leppa,
  trur det kjem av ppiller her og!
  Har tenkt at det sikkert var så dyrt at det var heilt uaktuelt, men om eg kun hadde trengt fks. 2 behandlinger så ser eg at d ikkje hadde blitt meir enn 3000kr.. skal vurdere det :)
  Tusen takk for tips!!

  • emilieto
   November 15, 2015 / 12:34 am

   Ikke sant! :)

 2. Christine
  November 10, 2015 / 6:53 pm

  Hei!

  For et bra innlegg, likte spesielt godt at det var så gode nærbilder!! Jeg har selv en liten pigmentflekk på kinnbenet som jeg fikk for mange år siden (p-piller tror jeg pga bruker høy solfaktor og hatt – alltid! i solen) og denne kunne jeg tenkt meg å bli kvitt. Har også tenkt at det sikkert er kjempedyrt og ikke prioritert det siden flekken er så liten og kan sminkes bort, men nå vet jeg mer og skal vurdere det!

  Ha en fin uke videre :)

  Ps. Håper du kan komme med et innlegg om dine favoritt hverdagsprodukter snart, gjerne sminke da!

  • emilieto
   November 15, 2015 / 12:36 am

   Hei Christine! Så bra du likte innlegget og nærbildene. Det er ikke så dyrt som man tror og det kan lett ordnes. Jeg lover å komme med innlegg om mine hverdagsprodukter :) Ha en fin helg! Klem Emilie

 3. Silje
  November 10, 2015 / 7:29 pm

  så godt det er å vite at det er flere av oss som får pigmentflekker der.. jeg har nettopp gjort samme ting på samme sted, utrolig bra! Over hele overleppen, som en slags bart, hadde det lagt seg pigmentflekker som ikke så særlig pent ut. Etter en behandling var de nesten borte, og etter to så er de forsvunnet! Så joiner deg i anbefalingen, virkelig bra!

  • emilieto
   November 15, 2015 / 12:34 am

   Hei Silje! Ja, det er ikke så veldig uvanlig. Så bra at behandlingen fungerte for deg også :) Klem Emilie

 4. Miuky
  November 11, 2015 / 10:13 am

  Hei.

  Jeg har en liten pigmentflekk på kinnbenet og denne kunne jeg tenkt meg å bli kvitt.
  Men er det behandling som du har gjort i Oslo og?

  Ha en fin uke videre

  • emilieto
   November 15, 2015 / 12:32 am

   Hei Miuky! De har Akademikliniken i Oslo også, jeg ville hørt med de :) Klem Emilie

 5. LS
  November 12, 2015 / 4:01 pm

  En ting som er veldig viktig å få frem her er at ikke all melasma (hyperpigmentering) kan behandles med IPL. Dersom melasma ligger i øvre hudlag er det mulig å behandle det bort med IPL, men dersom det ligger dypere ned i huden frarådes faktisk IPL siden det kan gjøre at pigmenteringen setter seg enda hardere i huden. Mange behandlere er ikke flinke til å opplyse om dette, og behandler folk over en lav sko (og tjener selvfølgelig mye penger i samme slengen). Mange undersøker ikke engang pasientbakgrunn eller foranledning til pigmenteringen, og dropper hele vurderingen av årsak til melasma/hvor melasmaen sitter. Alle bør gå til hudlege før de starter noen som helst behandling av melasma (ikke hudpleier).

Leave a Reply

Your email address will not be published.

You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>