SKJØNNHET OG ERNÆRING: LESERNES SPØRSMÅL

DSC_0586fxl2

Til nå har vi hatt tre temainnlegg i serien skjønnhet og ernæring og vi er klar for det siste! Ernæringsfysiolog Maria fra Haugstvedt Berger Ernæring har delt viktig informasjon om kosthold i forhold til å bevare et sunt og friskt utseende. Jeg har lært utrolig mye og jeg håper dere føler det samme, men det er kanskje noe mer dere lurer på? Til det siste temainnlegget om skjønnhet og ernæring så har vi lyst til at Maria skal kunne svare på deres spørsmål.

DSC_0963fxl2

qa
Legg igjen en kommentar og spør Maria om hva som helst relatert til kosthold og ernæring. Frem til i morgen kl 10.00 kan dere stille spørsmål på her bloggen, Facebook og Instagram. Så kommer det et innlegg i løpet av tirsdag hvor vi samler opp deres spørmål sammen med Maria sine svar.

Dere er 100% anonyme i kommentarfeltet og trenger ikke å legge igjen en epostadresse.
les mer

Innledning
Skjønnhetsprat med en ernøringsfysiolog

Del 1 Skjønnhet og ernæring; fokus på hud
Del 2 Skjønnhet og ernæring; fokus på immunforsvar og aldring
Del 3 Skjønnhet og ernæring; fokus på fordøyelse og sunn detox

Les mer om Maria fra Haugstvedt Berger på www.haugstvedtberger.com. Følg henne på Facebook og Twitter.

11 Comments

 1. Stine
  June 15, 2015 / 11:43 am

  Hei! Jeg lurer på en ting, spesielt rettet mot uren hud og mat. Kan melkeprodukter øke produksjonen av kviser hos enkelte? Evt hvilken type mat kan forverre det?

 2. Kristine
  June 15, 2015 / 12:34 pm

  Ser på mange juicekartonger at det står “fra kosentrat”. Hva betyr det? Vil man ha juice fra kosentrat eller ikke fra kosentrat?

  Hvis man skal leve på fem/ti matvarer. Hvilke vil du anbefale? (Havregryn, avocado, bær..osv?)

  Hvor mye karbohydrater er “nok” å få i seg i løpet av en dag? (For jente på 65kg/170cm)

  :)

 3. Tine T
  June 15, 2015 / 12:54 pm

  Jeg har mye tørr hud pga noen medisiner jeg går på. Drikker rikelig med vann. Finnes det noen matvarer som kan “gi mer fukt” til huden? Spørsmål 2. Hvordan påvirker snus hud og hår?

 4. tina
  June 15, 2015 / 1:52 pm

  Hei! Mange av mine venninner har begynt å ta HairCare, altså tabletter for å få håret til å vokse fortere.. virker dette? er det mulig i det hele tatt?

 5. Angelica
  June 15, 2015 / 2:37 pm

  Hei!

  Støtter opp om spm; om man skal “leve” på fem/ti matvarer hvilke ville du anbefalt/vært essensielt for fordøyelsen, sunn og glødende hud og kroppen generelt?

  Mangr smoothie-oppskrifter inneholder juice, finnes det sukkerfrie juicer? Og vil en smoothie med feks blåbær,jordbær,bringebær,banan,juice/vann og spinat gi nok vitaminer/mineraler etc for en dag? Evt hva annet enn meieriprodukter hadde vært lurt å tilsette?

  Det sies at omega 3 er et must for bl.a sunn hud. Har kapsler og flytende samme effekt/virkning? Hva anbefaler du?

 6. Merete
  June 15, 2015 / 8:18 pm

  Hei, jeg lurer på hvilken matvarer som er spessielt bra for øyne? Og, hva som kan redusere synlige blodkar i øynene? Hvordan få blanke fine hvite øyne? 😀

 7. M
  June 15, 2015 / 8:55 pm

  Hvordan kan man regne seg til hvor mye kalorier man bør få i seg om dagen? Kjempefine innlegg!

 8. Helene
  June 16, 2015 / 9:26 am

  Hei! Jeg lurer på om det er dumt å drikke lettbrus? Det er så mange delte meninger om det er skadelig eller ikke.

 9. Christina
  June 16, 2015 / 1:22 pm

  Hvor mye melk kan man drikke i løpet av en dag? Jeg er veldig glad i melk og drikker helst skummet melk. Ser bare mer og mer at folk unngår å drikke vanlig melk og heller drikker mandelmelk og soya. Hva er grunnen til det?

 10. M
  June 16, 2015 / 1:30 pm

  Hei hei, det er kanskje for sent å komme med spørsmål nå, men jeg tar sjansen likevel:)
  Hvordan kan kostholdet hjelpe på lite energi? Fint om du også kan komme medspesifikke tips til spesielt næringsrike matvarer og hva man bør unngå.

  Takk:)

 11. Magdalene
  June 21, 2015 / 5:42 pm

  Hei Emilie og Maria

  Takk for veldig fin lesning!! Jeg lurer på hvordan man kan leve sundt og samtidig gå OPP i vekt. Har alltid vært veldig spinkel, men aldri på ett anorektisk nivå og med et helt normalt stoffskifte. Fra før vet jeg, at det er godt å få matvarer som inneholder de sunne fettsyrene (omega osv), protein, fiber m.m..

  Håper dere vil svare på min kommentar :-)

Leave a Reply

Your email address will not be published.

You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>