TIPS TIL HELGEFROKOSTEN

DSC_0589fxl

DSC_0592fxl

Det siste skjønnhet og ernæringsinnlegget er litt forsinket, vi satser på å ha det ute i løpet av dagen! I mellomtiden byr jeg på en supergod og sunn pannekakeoppskrift. Jeg elsker pannekaker og det er ikke mange år siden jeg begynte å erstatte hvetemel med havregryn og sukker med banan. Jeg synes det smaker minst like godt og gjør det hele litt mer næringsrikt. Vi pleier ofte å lage disse i helgene, fungerer veldig bra til frokost, lunsj eller kvelds.

 

Du trenger:

2 egg

1 moden banan

3-4 dl havregryn (helst store)

6 dl melk (evt havremelk eller mandelmelk)

En klype salt

Vaniljepulver (kan sløyfes)

 

Basen med egg og banan er det viktigste og så tar jeg det andre litt på øyemål. Jeg blander egg, banan, havregryn i en blender og tilsetter litt og litt melk. Du kan selv styre hvor tykk eller rennende røren skal være ved å tilpasse mengde havregryn, alt etter hva du foretrekker. Til slutt tilsetter jeg salt og vaniljepulver. Etter min erfaring så har røren godt av å stå litt før du steker. Ønsker du de enda luftigere som de klassiske amerkanske pannekakene, tilsetter du en teskje bakepulver. Jeg bruker vanlig smør eller kokosolje til steking og lager de i små lapper.

Toppes med det du måtte ønske, min favoritt er ferske eller frosne bær. Det er også veldig godt med litt sprøstekt bacon på siden.

Leave a Reply

Your email address will not be published.

You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>