FRISK SMINKE TIL 17. MAI

IMG_9866fxl

Når det kommer til festdager som 17. mai så er det fint å fokusere på en enkel og naturlig sminke. Festdrakten skal gjerne stå i fokus og det er kjempefint å komplementere med en duggfrisk look. Det er også en lang dag så det er greit at sminken ikke krever så mye vedlikehold.

IMG_9782fxl

step1Jeg liker å jevne ut huden min med en lett foundation som passer hudtonen min. Dette er ikke nødvendig og du kan fint bare dekke til enkelte steder med en concealer, som for eksempel rundt nesevingene og under øynene. Vil du helst gå uten sminke men føler huden er litt gusten etter den lange vinteren så kan det være fint med litt selvbruning et par dager før selve dagen. Da vil du få masse glød og så føler du kanskje ikke at du trenger så mye sminke.

Jeg har brukt en blanding av Luminous Silk i nr 6 og Power Fabric i nr 4.5 fra Giorgio Armani som base. Concealer fra Helena Rubinstein.

IMG_9793fxl

step2På øynene har jeg lagt en kremete base skygge som også fungerer som en primer, her kan du også bare legge litt concealer for å dekke røde eller blå områder. Baseskyggen har litt skimmer og det synes jeg er en fin detalj til festsminken. For å gjøre det hele veldig enkelt og naturlig så bruker jeg solpudderet som jeg bruker i ansiktet som en øyenskygge også. Da får jeg en fin helhet men skaper samtidig litt dybde til øynene mine. Bruker du ikke solpudder eller synes det blir for varme toner kan du bruke en nøytral, matt øyenskygge i en gråbrun nyanse. Bruk en stor øyenskyggekost og start med å påføre den i globallinjen før du duser det hele ut over øyelokket.

Jeg har brukt en baseskygge fra MAC Paint Pot i fargen Bare Study og solpudder Healthy Glow Sheer Powder fra Chanel.

IMG_9817fxl

step3
For å få det hele til å se friskt og naturlig ut så dropper jeg eyelineren. Jeg definerer den nedre vippekanten med litt av solpudderet og påfører maskara på kun de øvre vippene. Brynene kan styles etter behov, jeg både fyller i og børster de opp men en brynsgele.

Jeg har brukt Eye & Brow Maestro fra Giorgio Armani og Dipbrow Pomade fra Anastasia for å fylle i brynene og så en brynsgele fra Lancôme. På vippene har jeg Vinyl Couture maskara fra YSL.

IMG_9820fxl
step4
Det er kjempefint med litt farge på leppene, men det kan være lurt å unngå de veldig fargesterke variantene. Det kan bli vanskelig å holde pent igjennom dagen med mye god mat og drikke. Jeg synes det er mange fine leppeprodukter nå som er en mellomting mellom lipgloss og leppestift. De gir fuktighet og farge som er lett å påføre gjennom dagen, du får de også i matt hvis du ikke er så begeistret for gloss. Gå gjerne for en frisk bærtone, det gjør tennene hvitere og er flatterende til de aller fleste hudtoner.

Jeg har brukt Lancôme Matte Shaker i fargen Energy Peach.

IMG_9850fxl
step5For å få sminken til å sitte pent hele dagen så sprayer jeg et par ganger med en fuktspray. Har du en liten reiseutgave kan den være kjempefin å ha med i vesken i løpet av dagen. Da får du umiddelbart litt mer glød. Sminken er enkel og gir et lite løft til ansiktet uten å dominere over antrekket. Hvis du ikke er glad i farge på leppene kan du også fokusere mer på blush for å oppnå en frisk fremtoning.

Håper du liker sminkelooken! Jeg tror jeg kommer til å gå for denne i morgen.

4 Comments

 1. Kine
  May 17, 2017 / 12:08 am

  Perfeksjon 😍
  Tusen takk for tips og råd – med bildeserie.
  Ypperlig!!!

  Ha en fin feiring 🇳🇴

 2. N
  May 17, 2017 / 1:40 am

  Sminken din er alltid fresh og aldri over the top👌🏽 Lurer forresten på hvor du kjøpte blomsterkransen din eller du vet hvor jeg kan finne en liknende 😀

 3. Helena
  May 18, 2017 / 6:10 pm

  Så lekker sminke! Nettopp gått til anskaffelse av Luminous Silk selv. Gamblet på fargen 5.5 og den satt heldigvis som ett skudd. Holdbarheten og finishen på Luminous Silk er perfeksjon, så er superfornøyd med at jeg hoppet på det toget! Har også Touche Eclat foundation fra YSL. Synes den er ganske god, men tror nok jeg liker LS hakket bedre :)

Leave a Reply

Your email address will not be published.

You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>