NATURLIG HÅRPLEIE

Innlegget er skrevet i samarbeid med Kérastase
IMG_9067fxl

De aller fleste av oss kjenner til Kérastase og forbinder det med et ekslusivt salongmerke. Jeg har selv brukt mange produkter fra Kérastase og de skuffer aldri, Masquintense er min favoritt til sommerferien for å redde hårtuppene fra sol og saltvann.

AURANå har Kérastase kommet med en ny og spennende produktserie som er litt annerledes. Aura Botanica er en serie hvor produktene består at 97 % naturlige ingredienser og er 99 % biologisk nedbrytbart. De har rett og slett tatt en ny vending som er snillere mot miljøet og det liker jeg. Produktene inneholder heller ingen silikon, sulfater eller parabener. Jeg personlig har lite erfaring med naturlig hårpleie og må innrømme at det er ikke noe jeg har tidligere prioritert.

IMG_9125fxl2

rensesjampo
Jeg hadde i forkant lest mye om Aura Botanica og var veldig spent på å teste ut produktene. Slik jeg har forstått det skal serien passe til normalt til litt behandlet hår, akkurat som mitt. Sjampoen Bain Micellaire er en rensesjampo som er mild nok til å bruke hver dag. Den skal effektivt fjerne produktrester og oljer så håret blir rent og klart for den pleiende balsamen. Sjampoen er helt fri for sulfater og den har de erstattet med naturlige ingredienser fra kokos og sukker. Sulfater er vaskemidler og skummidler som finnes i de fleste sjampoer, det er ikke spesielt bra for hodebunnen og heller ikke miljøet. Emballasjen til Bain Micellaire består av 100 % resirkulert plast.

balsam
Etter at håret er renset med Bain Micellaire så er det viktig å følge på med balsamen Aura Botanica Soin Fondamental Conditioner. Den gir mer pleie en enn vanlig balsam men er lettere enn en hårmaske. Balsamen inneholder kokos- og arganoilje som smelter inn i håret og gir masse pleie.
Sammen gir sjampoen og balsamen 48 timer med pleie som ikke skal gjøre håret tungt og har 73 timer med anti-frizz. For meg som bor på våte vestlandet så er det spesielt viktig med anti-frizz.

IMG_9035fxl

IMG_9159fxl

ekstrapleie
I serien har de også en olje med flere bruksområder. Concéntré Essentiel kan brukes i håret før man skal vaske det for å gi pleie til en tørr hodebunn eller hårlengden som trenger ekstra pleie. Den kan blandes inn i balsamen for å gi den en liten fuktighetsboost. Oljen kan også brukes på hendene og kroppen! Det er en fantastisk oljeblanding som består av kokosolje, arganolje, avokadoolje, jojobaolje, eterisk olje av søt appelsin og rosmarinekstrakt. Her er også 25% av emballasjen fra resirkulert plast.

IMG_9153fxl

hårstyling
Etter hårvasken så er det viktig å tilføre et produkt som gir pleie og som beskytter mot varme. Essence D’Eclat er en fuktighetsgivende oljespray som skal sprayes i håndkletørt hår. Den inneholder pleiende oljer som gir hårfibrene næring, kontrollerer krusete hår og gir næring hele dagen for en sunn glød. Siden jeg striper håret mitt så opplever jeg at tuppene blir fortere slitt og da er jeg helt avhengig av et slikt produkt i lengdene mine.

IMG_9105fxl

Jeg synes Aura Botanica serien representerer en ny generasjon med naturlig hårpleie som har gode ingredienser, er mer miljøvennlig og er samtidig luksuriøst og gir fantastisk et fantastisk resultat. Jeg ønsker det beste for å ta vare på håret mitt men jeg vil ikke at det skal gå på bekostning av miljøet og jeg synes Kérastase har kommet med en kjempefin produktserie for mer bevisste forbrukere. Du kan lese mer om serien her. Hvis du lurer på hvilke salonger som har Kérastase så kan du se på oversikten her.

Bonus: Produktene inneholder solidarisk utviklet Samoa kokosolje og arganolje. De støtter kvinner i arbeid i både Morocco og Samoa.

For my English readers please use Google translate.

Advertisement

7 Comments

 1. Sassiiiii
  April 17, 2017 / 4:40 pm

  Hvor er overdelen kjøpt? Svar fort:) plisss

  • Victoria
   April 17, 2017 / 6:45 pm

   Mener den er fra Ganni :)

  • emilieto
   April 17, 2017 / 7:37 pm

   Hei Sassiiiii! Den er fra Ganni 😊 Klem

 2. Victoria
  April 17, 2017 / 6:45 pm

  Mulig du har hatt et innlegg eller to om dette før, men du er så fin på håret! Så lurer på hvordan du ordner det til hverdags? :)

  • emilieto
   April 17, 2017 / 7:38 pm

   Hei Victoria! Jeg kan gjerne lage et innlegg om hvordan jeg ordner håret og tar vare på det. Klem

   • Victoria
    April 17, 2017 / 8:28 pm

    Jaa! Det hadde vært supert😁 Tusen takk!

 3. Helene
  April 18, 2017 / 1:23 am

  Hei Emilie!
  Litt off-topic, men har du en favorittfoundation? Hvilken farge bruker du i så fall?
  Klem

Leave a Reply

Your email address will not be published.

You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>