TREND ALERT: GLOSSY SHIMMERING LIDS

Shimmer_5l

Matte øyenskygger har dominert skjønnhetsbildet en stund men nå er skimmer er tilbake trendbildet, og gjerne med perlemor. Den refleksen eller lysbrytningen i overflaten hvor det oppstår et spill av farger kalles for irisering Fargende endrer seg etter lysbrytningens vinkel og kommer i alle regnbuens farger. Effekten er kjempefin i skjønnhetsprodukter og blir veldig lekkert på huden.

Du finner denne perlemoreffekten i flere typer øyenskygger, både i pudder- og kremform. Prøv deg frem på hvilke fargetoner som passer deg best, men som en tommelfingerregel så går kalde toner til lys hud og varmere toner til mørk hud. Noen ganger kommer ikke perlemoreffekten ordentlig frem før du prøver øyenskyggen på huden.

Shimmer_1l

step1

Siden jeg skal legge flere lag med øyenskygge i ulike konsistenser så starter jeg med en god øyenskyggeprimer. Så legger jeg en lys baseskygge med en lett perlemoreffekt som går over i blått. Denne legger jeg over hele lokket og litt over globallinjen. Jeg synes at perlemoreffekten kommer best frem når jeg påfører øyenskyggen med fingrene.

Shimmer_2l

step2

Så legger jeg en kremskygge som har litt mer skimmer og en perlemoreffekt som går over i fersken og rosa. Denne legger jeg over det samme området som den forrige men også langs den nedre vippekanten.

Shimmer_3l

step3

Kombinasjonen av de to øyenskyggene blir kjempefin. Den første øyenskyggen skinner litt igjennom og sammen blir det en fin regnbueeffekt. Det synes mye bedre i virkeligheten enn det som kommer frem på bilder men det er fremdeles en diskret effekt.


Shimmer_4lstep4

En annen trend som er kjempefin er glossy øyelokk. Dette ser vi mye av i motemagasiner og på catwalken og det er noe man fint kan bruke til hverdags eller fest. Det er en veldig fint effekt på toppen av den skimrende øyenskyggen. MAC har blant annet kommet med noen spennende produkter, men man kan også bruke vaselin eller noe lignende for å få samme effekt. Glossen jeg bruker har også litt iriserende effekt i seg og fremhever de andre skyggene. Jeg bruker igjen fingrene og klapper produktet lett på øyelokket.

Shimmer_5l

step5

Jeg avslutter med litt maskara på de øvre vippene og lar den delikate øyenskyggen få være i fokus. Resten av sminken bør være enkel og naturlig. Glossen gjør at øyensminken flytter litt på seg og kan legge seg i linjene på øyelokket, men da er det bare å bruke fingrene til å justere det på plass underveis.

Shimmer_6l
produkter prod
Urban Decay Eyeshadow Primer Potion in Eden // MAC Pro Longwear Paint Pot in Bare Study // Tom Ford Cream Color For Eyes in Sphinx (limited edition) // MAC Crystal Glaze Gloss in Ice Follies

3 Comments

 1. Nina
  April 9, 2017 / 6:20 pm

  Den badedrakten du hadde på på Snapchat, hvor er den fra? 😊

 2. Camilla
  April 9, 2017 / 7:12 pm

  Så spennende innlegg! Dette må jeg teste ut :-)
  Hvordan syntes du den nye fondationen til Armani var etter å ha testet den litt ?
  Klem

Leave a Reply

Your email address will not be published.

You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>