Q&A PART 2

Emilie Tømmerberg Silkebluse H&M

HÅR
Q: Hvordan striper du håret ditt? Vil gjerne stripe det likt som deg og lurer på hva jeg skal si til frisøren. Har også mørkt hår som deg, men vil liksom ikke at det skal se unaturlig ut. Sliter også litt med fett hår, har du merket forskjell etter at du begynte å stripe det? Og hvordan får du så fint volum?
A: Jeg klipper og farger håret mitt hos Gevir i Oslo. De er utrolig flinke og resultatet blir alltid så naturlig og fint. Jeg startet med Balayage striper i håret mitt for nesten to år siden, og etter det har de tatt etterveksten med folie og noe som heter Baby Lights. Balayage-teknikken gir et veldig naturlig solbleket resultat men det er vanskelig å gjøre dette på etterveksten. Når det kommer til hvilke farger de bruker så er det ingen vits i å komme med fargekoder, det blir alltid ulikt resultat med tanke på at utgangspunktet er ulikt. Jeg ville heller tatt med et bilde til frisøren eller kontakte Gevir. Jeg slet også med å få volum i håret mitt tidligere og det har blitt mye bedre etter at jeg stripet det. Det sliter mer på håret men det gjør også at det er lettere å få volum. Jeg er kjempefornøyd!

Q: Er bunnfargen din naturlig? Du har så fin hårfarge.
A: Tusen takk! Bunnfargen er min naturlige hårfarge, og så har jeg lysnet det med striper i hele håret.

Q: Hei! Jeg er midt i prosjekt “endre hårfarge” og synes du har så utrolig fin farge! Jeg er helt mørk i håret nå og tenker noe i den duren du har, men ulike frisører anbefaler forskjellige fremgangsmåter, så blir så forvirra! Stalket meg litt gjennom instagram profilen din (hehe) og så at du også var mørk tidligere. Hva gjorde du for å bli lysere? Tok du avfarging eller stripet du..?
A: Tusen takk! Jeg startet med balayage over hele håret og tok det i to ulike runder med ca 3 måneder mellom. Balayage er en type striper som du «maler» inn i håret så det blir så naturlig som mulig. Så har jeg stripet etterveksten med baby lights, en blanding av balayage og foliestriper. Jeg mener at det er en blanding av varme og kalde toner, men det er en form for bleking. Jeg går fast til Gevir, så hvis du har noen flere spørsmål når det gjelder akkurat hvilken farge de har brukt kan du ta kontakt med de.

img_0793fxl
SKJØNNHET
Q: Hei, jeg har to spørsmål: Hvilken foundation anbefaler du som sitter godt og gir masse glød selv til en med fet hud? Hvilken highlighter anbefaler du som ikke har så glitrete/synlige glitterkorn? Gjerne en i flytende/krem form, fordi jeg syns det ser så fint ut når huden ser fuktig ut, istedet for glitrete ut, hvis du skjønner. Jeg syns du hadde så glødende og vakker hud i videoene de siste videoene dine (L’Oréal osv), hvilken var det du brukte her? Tusen takk for svar!
A: Når det gjelder foundation til fet hud så er det litt vanskelig å komme med en personlig anbefaling siden jeg har tørr hud. Jeg er veldig glad i Touche Eclat foundation fra YSL og den synes jeg blir relativt tørr selv om det er mye glød i den. Da ville jeg også brukt et transparent løspudder for å sette sminken og matte ned de områdene du er fet. Mine favoritter når det gjelder highlightere er Youngblood sin nye highlighter-palett, den har flere farger og den gir en fuktig glans. L’Oréal Paris sine highlightere er også kjempefine, de er litt mer flytende enn Youngblood men like små skimmerkorn.

Q: Har et spm som jeg håper du kan svare på! Spesielt nå om vinteren har jeg utrolig tørr og sensitiv hud. Både i ansiktet og generelt på kroppen. Jeg pleier å bruke hudvennlig ansikts- og kroppsrens/krem uten parfyme o.l stoffer. I tillegg bytter jeg alltid barberblad når jeg skal barbere meg da jeg også kan få røde prikker på huden som også svir. Jeg har gyllen hudfarge og blir fort brun når jeg er på ferie. Derfor lurer jeg på om det er noe jeg kan gjøre via kosthold (som forbedrer/ fukter huden) og evt produkter jeg kan bruke som ikke gjør huden min så tørr?

Setter pris på svar og ønsker deg en fin dag videre! <3
A: Jeg er ingen ekspert på kosthold i forhold til hud, men jeg har litt de samme tendensene som deg så jeg kan dele det som jeg føler virker for meg. Jeg ville prøvd å finne ut om det er noe mat du reagerer på som gjør huden din mer irritert. Når jeg begrenser sukker, meieriprodukter og hvetemel så merker jeg en forskjell på huden min. Det hjelper også å smøre huden innenfra med sunne oljer som avokado, olivenolje og nøtter. Så ville jeg sett på andre ingredienser i hudpleien enn de typiske verstingene som parfyme o.l.. Jeg har flere ganger reagert på apotekmerker som skal passe til sensitiv hud, men da er det gjerne andre sterke og naturlige ingredienser jeg ikke tåler. Når huden min føles tørr og sensitiv så går jeg ofte over til La Roche Posay en liten periode, de produktene fungerer alltid bra for meg. Lykke til!

IMG_0341fxlDiamantring Wesselton Emilie Tømmerberg

Q: Älskar din blogg och har följt den länge! Det hade varit så kul med en guide för hur du använder brun utan sol du ser alltid så fräsch ut! Kram från Stockholm!
A: Tusen takk! Så hyggelig å høre. Jeg bruker mousse fra St. Tropez på kroppen og så ansiktsoljen i ansiktet og på halsen. Jeg kan gjerne lage et innlegg med tips til påføring.

Q: Jeg lurer på om du kan anbefale en primer for tørr hud som blir fort blank? En som ikke er like dyr som den fra Tom Ford som du har snakket om tidligere. Jeg lurer også på om du kan snakke litt om forskjellige hudpleie-produkter, som da ikke er sponset. Alle hudproduktene du sier du bruker har vært sponset, som gjør anbefalingen litt mindre troverdig. Klem
A: Tom Ford har gode men veldig dyre produkter, så den ser jeg. Jeg liker veldig godt den fuktighetsgivendeprimeren fra Laura Mercier, den føler jeg gir fuktighet uten å være oljete. Den er også litt snillere i pris og ingrediensene er topp. Når det kommer til hudpleie så kan jeg forstå at du synes det virker mindre troverdig når det er sponset eller annonse. Jeg velger samarbeidene mine med omhu og prøver å gi en så ærlig tilbakemelding som mulig. De produktene jeg skriver om er de jeg bruker og det blir få faste produkter når jeg tester ut så mye forskjellig i hverdagen. Jeg veksler mellom produkter for å kunne rekke å teste nyheter og eventuelt lage et samarbeidsinnlegg. Jeg skal bli flinkere til å inkludere de produktene som ikke er sponset, for jeg kjøper mye ved siden av også for å teste men det er dessverre ikke alltid at jeg rekker over alt. Håper dette var et godt nok svar!

Q: Du har vist oss mange brynsprodukter i løpet av bloggens levetid, men jeg lurer på hva som er din absolutte favoritt til hverdags? Det ene brynsproduktet du liksom alltid faller tilbake på. Også lurer jeg til slutt på hvordan du unngår at vippene splitter seg og blir tørre etter LVL vippeløft? Er det så enkelt som å bruke serumet de anbefaler, eller har du noen skjønnhets-tips der også?
A: Jeg elsker jo bryn! Det veksler litt men jeg føler at Eye & Brow Maestro fra Armani må jeg alltid ha i sminkepungen, det samme gjelder brynsmaskaraen fra Lancôme. De er begge så gode! Når det gjelder LVL så skal de akkurat ha gjort noen endringer så den sliter mindre på vippene. Jeg føler at å påføre serum er det viktigste for at de holder seg fine. De mister mye fuktighet under behandlingen så det er viktig at det er et serum som gir fuktighet og ikke nødvendigvis øker vekst.

Q: Jeg ville satt pris på om du som skjønnhetsblogger har sagt litt om hva du syns om botox/fillers/restylane og lignende behandlinger? Har du tatt noe av dette selv, og hva er dine tanker rundt det? jeg spør fordi jeg vurderer å ta botox som forebygging mot rynker da jeg ser tidlig tegn til aldring. Og leppene dine, er de naturlige? Du er nydelig.
A: Tusen takk! Jeg synes at alle skal få gjøre akkurat det de vil med sin kropp, om det er kosmetiske injeksjoner eller plastisk kirurgi. Jeg synes lite om å rakke ned på andre fordi de har tatt det valget. Jeg er derimot litt usikker på hvorvidt bloggere som har unge lesere burde skrive om slike behandlinger, men jeg mener ikke at de er skyld i unge jenters ønske om restylane eller silikon. Det er et mye større og komplekst problem som har kanskje mer med indre selvtillit å gjøre. Er man voksen så synes jeg det er opp til hver og enkelt, og jeg synes ikke at det er noe dumt.

IMG_6006fxl

Q: Hvilken foundation er din favoritt fra armani? Og hvilken kode bruker du?
A: Min favoritt er Luminous Silk i nr 6. Den har en kjempefin oliventone som jeg ikke finner noen andre steder, er den for mørk så blander jeg den ut med en lysere foundation.

Q: Hei Emilie, superfin blogg du har! Blir så inspirert av deg og du er et kjempesunt forbilde! Lurte på om du bleker tennene, evt hvilket produkt anbefaler du?
A: Tusen takk, så snill du er. Jeg har prøvd sånne strips fra Crest White og det sluttet jeg med så fort jeg skjønte hvor skadelig det er på emaljen. Hvis du har lyst til å bleke tennene så anbefaler jeg deg å spare opp til å gjøre det hos tannlegen. Det er dyrt men trygt.

Q: Elsker bloggen din! Jeg synes du har så utrolig fin hud. Kunne du laget et innlegg om hvordan du sminker huden din hvor du viser produktene du bruker? Det hadde jeg satt så stor pris på. Hanna
A: Tusen takk! Det varierer jeg og jeg eksperimenterer alltid litt med hudsminken. Jeg kan gjerne lage et nytt og oppdatert innlegg på hudsminken min.

Q: Hei Emilie. Jeg lurer på om øyenskyggen du bruker på de fleste bildene dine fremdeles er den brune fra clinique?
A: Jeg bruker ofte Eye Tint fra Armani i 21, den matte versjonen. Eller den nye matte paletten fra Urban Decay.

Q: Kjempebra blogg som jeg følger fast. Flotte bilder og inspirerende blogg. Lurer på om du har tips til hvordan man kan få mer glød i huden i form av highlighter som ser naturlig ut? Ellers lurer jeg på hvilke tanker har du som skjønnhetsblogger rundt filler og botox?
A: Tusen takk, veldig hyggelig å høre. Jeg elsker å bruke highlighter i ansiktet men det ser nok litt mer naturlig ut på bilder enn i virkeligheten. Youngblood og L’Oréal Paris har gode highlightere med veldig fine skimmerkorn. For et ekstra naturlig resultat kan du påføre de under foundation. Vil du ha helt uten shimmer så er en leppepomade perfekt å bruke som highlighter. Se over for mine tanker rundt kosmetiske fillers.

img_7494fxl

Q: Hei Emilie. Lurer på hvilke fondation og concealer du vil anbefale? Gjerne en fondation som passer til en litt fetere hud. Varer effekten av vippeløft lenge, og varer behandlingen mindre dersom man bruker mascara hver dag? Synne
A: Jeg elsker Helena Rubinstein sin Magic Concealer og det gjør de aller fleste som jeg anbefaler den til. Når det gjelder foundation til en litt fetere hud ville jeg kanskje tatt en titt på YSL Touche Eclat foundation eller Ink Fusion. Jeg synes vippeløften sin varighet varierer, det har kanskje med mine rutiner å gjøre. De holder seg best med minst mulig slitasje og ved tilføring av et fuktighetsgivende serum. Jeg tar behandling hver 6-8 uke.

Q: Hva er din favoritt-foundation? Og hvilken foundation anbefaler du dersom den skal ha god god dekkevne og passe til kombinasjonshud?
A: Jeg har flere favoritter, men YSL Touche Eclat tror jeg vil passe en kombinasjonshud, den har også god dekkevne.

Q: Hei! Du har en usedvanlig vakker hud som oss andre bare kan drømme om, så jeg lurer på om du går jevnlig til noen form for ansiktsbehandling enten det er vanlige behandlinger, men også om du gjør noe mer kosmetisk? Misforstå meg rett, det er ikke for å plukke på noe, jeg bare lurer på hva hemmeligheten er! Du ser alltid så utrolig fresh ut!
A: Tusen takk, så snill du er. Jeg tester ut ansiktsbehandlinger nå og da, men det er ikke noe jeg gjør fast. Jeg merker at jeg blir eldre og snart bikker 30, så jeg tror jeg skal begynne å ta litt flere behandlinger. Venus Freeze synes jeg var veldig effektiv og det samme gjelder HydraFacial fra Akademikliniken. Ellers så har jeg gode hverdagsrutiner, renser huden morgen og kveld, velger produkter med omhu og tilfører mye fuktighet. Jeg tror også kostholdet har noe å si, selv om jeg kanskje spiser sjokolade eller godteri i helgen så passer jeg alltid å få i meg masse grønt.

Q: Hei, hvordan steller du neglene dine? Er de ekte de du har nå? Hva anbefaler du?
A: Jeg tar Shellac en gang i måneden og da er neglene mine fikset, det er luksus men veldig praktisk. Jeg er litt avhengig av å ha pene negler siden de hele tiden synes på bilder. Nå i det siste så har jeg også hatt en geleforsterkning så jeg kan ha de lange uten at de knekker. Jeg er ikke så forsiktig som jeg burde og jeg knekker ofte negler når jeg reiser.

Q: Hei fine deg.Huden din stråler alltid! Hva er hemmeligheten? Hvilke hudbahandlinger tar du og hvilke produkter sverger du til? Kunne også tenkt meg samme glød som du har.
A: Tusen takk! Jeg har gode hverdagsrutiner hvor jeg renser huden grundig og tilfører mye fuktighet. Jeg har ingen magisk krem på lur, men så lenge den oppfyller kravene med aktive ingredienser og fukt så gjør den jobben. Ellers så bruker jeg mye kremprodukter og nesten aldri pudder, det gir en viss glød og det er nok den dere ser mest på bildene. Jeg har faktisk merket en forbedring i hudtonen den siste måneden hvor jeg har trent jevnlig.

Q: Hej Emilie! Vad ska man tänka på när man köper läppstift? Jag har kall hudton och blont hår, har du några läppstift du rekommenderar?
A: Når det gjelder leppestift så er det lurt å følge fargene sine som du nevner. Du burde gå for kalde undertoner, er det for eksempel en rød leppestift burde den gå mer mot bærtoner (blått) enn korall (gult). Jeg er veldig glad i MAC, Armani, YSL og L’Oréal sine leppestifter.

img_7147fxl

Q: Hvordan påfører du foundation? Med hendene eller kost/svamp? Har alltid lurt på det.
A: Jeg bruker for det meste en beautyblender til å påføre foundation, noen ganger så bruker jeg fingrene.

Q: Hei! Vet du ikke har problemhud selv, men tror du har litt mer oversikt i skjønnhetsmarkedet enn jeg har! Jeg sliter veldig med uren hud, men samtidig så kan den være tørr og blir fort rød etter dusj og skiftende temperatur og vær ute. Har du noen gode tips til både hudpleierutiner og sminke som passer til slik kombinasjonshud?
A: Jeg er ingen ekspert og det er litt vanskelig å komme med kontrete tips til en annen hudtype enn meg. Men jeg tror ikke du skal være redd for å gi huden din fuktighet selv om den er uren. Clinique sin Moisture Surge gir masse fuktighet men har en lett tekstur som ikke er oljete, kanskje den kan være verdt å teste ut? Ellers så er de skiftende temperaturene et utfordring for huden. Prøv å vask ansiktet med lunkent til kaldt vann og bruk en god rens. Har du prøvd å rengjøre med Clarisonic? Den skal hjelpe veldig på kombinasjonhud, men da må den brukes fast. Lykke til!

Q: Hvor er sminkekostene dine fra?
A: Det varierer veldig men det er for det meste MAC, Giorgio Armani og Urban Decay.

Q: Hei. Jeg lurte på hva ditt beste hudpleietips er?
A: Det er vanskelig å komme med et konkret tips, men jeg synes det er viktig å være snill mot huden sin; ikke plukke på den, bruk gode produkter, beskytt den mot sol og kulde, spis næringsrik mat. Så er det veldig viktig med nok søvn, jeg ser det med en gang hvis jeg har sover for lite.

Q: Hvilken solkrem bruker du? Og selvbruning?
A: Jeg har funnet ut at jeg må bruke solkrem med fysisk filter, kjemisk filter gir meg utslett i solen. Clinique sine solkremer er kjempegode. Når det gjelder selvbruning så bruker jeg St. Tropez eller Vita Liberata.

8 Comments

 1. Nina
  March 17, 2017 / 3:58 am

  Hei! Har du noe anbefalinger til en hudpleiesalong eller klinikk i bergen? Trenger noen som kan analysere min hud og finne de rette pleieproduktene til meg 😊

 2. Anonymous
  March 17, 2017 / 2:11 pm

  Hadde vært supert med et innlegg om hvilken sminke og hudprodukter du tar med deg til varmere strøk, eventuelt andre produkter/klær osv. Skal selv til varmere strøk litt nærmere våren, og er litt i villrede på hva som er lurt/must haves å ta med seg i kofferten :-)

  • S
   March 17, 2017 / 2:15 pm

   Dette kunne jeg også tenkt meg og hørt litt mer om! 😄

 3. March 17, 2017 / 9:46 pm

  Hei Emilie, først…så synes jeg du ser fantastisk flott ut! Må innom bloggen din daglig. Jeg var veldig spent på svaret ditt ift kosmetiske behandlinger, men opplever at du ikke svarer helt på spørsmålet ift om du benytter deg av leppefiller etc.

  • Ada
   March 22, 2017 / 10:35 pm

   Noe kan man vel få lov til å holde privat. Når hun ikke har svart på det så er det vel fordi hun ikke ønsker, da er det utrolig teit å mase om svar….

   • emilieto
    March 23, 2017 / 5:35 pm

    Tusen takk, Ada :)

 4. Anonymous
  March 20, 2017 / 9:46 pm

  Åhh for en vakker hud du har!! Du sier du renser huden morgen og kveld, har du tips til en god rens? Hvilken er du fornøyd med? Du har jo fordelen med å prøve mye forskjellig og finne fram til det som fungerer bra :)) ha en strålende kveld!

  • emilieto
   March 20, 2017 / 10:36 pm

   Hei! Jeg er veldig begeistret for Sensai sine renseprodukter. Huden blir veldig ren men det føles ikke ut som de tørker ut huden. De har også veldig mange ulike renseprodukter som passer til flere hudtyper :) Klem Emilie

Leave a Reply

Your email address will not be published.

You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>