4 MÅTER Å KRØLLE HÅRET PÅ

Krøllerl

Det finnes flere måter å krølle håret på og du kan få forskjellig resultat ved bruk av kun en krølltang. Alt handler om hvordan du legger håret rundt tangen. Du kan også lage krøller ved bruk av en rettetang. Se fire ulike måter du kan krølle håret ditt nedenfor.

There are several different ways to curl your hair and you can easily get different results using only one curling iron. The key is how you place your hair on the wand. You can also create beautiful curls using a straightener. I am showing you four different ways you can curl your hair below, using a curling iron and a straightener.

KLASSISK
Klassisk_1l
Klassisk_2l

Dette er den klassiske måten de aller fleste krøller håret på og det gir vakre krøller. Jeg legger hårdelen flatt rundt krølltangen. Resultatet blir en klassisk og fin krøll. Vil du ha den løsere så drar du litt i den før den blir helt kald. Hvis håret ditt blir fort glatt igjen så lar du den kjølne før du tar i krøllen.

This is the classic way to do it and it creates beautiful curls. I wrap my hair flat around the barrel of the curling iron. The result is a classic and pretty curl. If the curl is too tight and perfect you can pull in it before it cools. If your hair its naturally very straight and you have a hard time to keep the curls you should allow it to cool properly before you do anything to it. 

tvinnet Tvinnet_1L Tvinnet_2L Tvinnet_3L

Når man tvinner håret før man tar det i krølltangen så vil resultatet bli annerledes. Krøllen blir litt mer som en bølge og håret får er litt mer uperfekt resultat. Jeg lar den kjølne før jeg drar litt i den og så har jeg fin bølgefasong til håret.

If you twist the hair before wrapping it around the curler the result will be very different. The curl becomes a bit more like a wave and you get a more imperfect result. I let it cool for a while before I pull my fingers through and I have a really nice mermaid wave in my hair.

KOMBINASJON

Kombinert_2lKombinert_1lKombinert_3l

Dette er min favoritt. Her starter jeg en vanlig krøll ved å surre håret glatt rundt krølltangen og så begynner jeg å tvinne når jeg nærmer meg enden på hårdelen. Dette gir en mer moderne krøll med litt volum øverst og så er tuppene mer udefinerte og samlet.

The combination wrap is my favorite. I start to do a regular curl by wrapping the hair flat around the curling iron and then I start to twist at the end of the hair. This result is more modern where you get some volume at the top and the ends are more undefined and collected.

RETTETANG

Rettetang_1l Rettetang_2L

Har du en rettetang kan du også skape fine krøller med denne. Jeg fikk det aldri helt til før jeg forstod hvor langt man måtte snurre rettetangen. Jeg tar hårdelen flatt i tangen og så vrir jeg tangen en hel gang rundt, så jeg har hårenden ut samme sted og er håret er surret rundt rettetangen en gang. Så drar jeg den forsiktig gjennom hele lengden på håret. Her må det ikke gå for fort eller for sakte, og det beste er å ha en rolig bevegelse. Sitter håret litt fast er det bare å vri litt og fortsette. Det er mange som mener at denne krøllen sitter best i håret og jeg må si meg enig. Er du ute etter krøller som varer lenge og håret ditt er vanskelig å krølle så kan rettetangen være løsningen for deg.

You can also create beautiful curls with a straightener. It took me a while before I got it and that was when I realized how many times I had to twist the straightener around. I take a part of my hair flat in straightener and then twist it a full time around, so that the hair comes out the same place and the hair is wrapped around the straightener. Then I carefully pull through the entire length of my hair. It’s important to do this slowly and don’t clinch the straightener too tight. I have heard that this curl lasts longer and I think have to agree. Are you looking for curls that last long and your hair is difficult to curl then using a straightener might be the solution for you.

tips

Krølltipsl
– Bruk alltid et varmebeskyttende produkt i håret før du krøller det.
– Hold krøllen noen sekunder i hånden før du slipper den så vil den få kjølne litt og krøllen vil holde lengre.
– Krøll noen lengder i ulike retninger, det vil skape et fint spill og mer volum til håret.
– Bruk aldri varmeredskaper i vått eller fuktig hår, det vil gjøre mye skade på håret ditt.

– Always use a product with heat protection before curling it.
– Hold the curl for a few seconds in your hand before releasing it, this will cool the hair slightly and curl will keep longer.
– Curl the lengths in different directions, it will create a nice and natural definition and add more volume to your hair.
– Never use hot tools in wet or damp hair, it will damage your hair.

Håper dere synes det var noen nyttige tips! Er det noe dere har lyst til å se mer av?

4 comments

  • Hei du. Et spørsmål helt utom innlegget, men jeg prøver uansett. Jeg leter etter en god hverdagsfondation, alla dagkrem med farge. Ser du tiligere har anbefalt Charlotte Tilbury Light Wonder, men når jeg ser reviews av denne på nettet, er det mye negativt og folk sier den kaker utover dagen og holder dårlig. Har du noe å anfalle? Jeg er ute etter noe lett som holder godt uten å være tykk, men kun lett dekkende 🙂

Leave a Reply

Your email address will not be published.