TIPS TIL SUNN VINTERKOS

Innlegget er skrevet i samarbeid med Supernature
img_0419fxl

Jeg er veldig glad i mat og jeg er opptatt av å spise sunt og næringsrikt. Jeg tror at skjønnheten kommer innenfra på flere måter, ved å være snill og ha det godt med seg selv men også gjennom kostholdet. Helt siden den såkalte supermat-bølgen kom til Norge så har jeg ivrig testet ut ulike produkter. Supermat er rett og slett vanlige matvarer med høyt innhold av stoffer som er godt for kroppen, som for eksempel antioksidanter, vitaminer og mineraler.

fxl

rakakao
Jeg liker å kose meg med mat og spesielt nå som har gått inn i vintermånedene. Det er akkurat som jeg trenger litt mer trøstemat når mørket og kulden kommer. Jeg har derimot lært meg at kroppen min reagerer bedre på sunnere kosemat enn chips og smågodt. Sjokolade er en av mine favoritter men det er veldig mye sukker og laktose i den klassiske melkesjokoladen, to ingredienser som kroppen min ikke tåler i store menger. Jeg har laget hjemmelagde sjokoladekuler i flere år og jeg synes det er så godt! Da bruker jeg rå kakaopulver, og siden det ikke er varmebehandlet så er næringsstoffene bedre bevart. Den klassiske sjokoladen som du finner i butikken inneholder som regel varmebehandlet kakao og da forsvinner en del av næringen, derfor lønner det seg å lage den selv med rå kakao.

img_0441fxl

hjemmelaget
100 gr Supernature kakaomasse
50 gr Supernature kakaosmør
5 ss Supernature kakaopulver
5 dråper Stevia (eller annen søtning)
Vaniljepulver
Nøtter til topping

Jeg smelter kakaomassen og kakaosmøret i et vannbad, det er viktig å ikke varme ingrediensene rett i en kjele. Når alt er flytende så tilsetter jeg kakaopulver, søtning, vaniljepulver og litt salt. Dette visper jeg godt sammen og smaker underveis. Det er bedre å bruke mindre søtning i starten og tilsette mer etter hvert, i hvert fall hvis du bruker Stevia. Jeg bruker en vanlig brødform og kler den med bakepapir. Når jeg er fornøyd med smaken på sjokoladen så heller jeg den over i brødformen. Sjokoladen er helt flytende og den må stå i kjøleskapet for å stivne. Før jeg setter den inn så drysser jeg hakkete mandler og gojibær over sjokoladeblandingen. Etter ca 30 minutter i kjøleskapet er sjokoladen stivnet og den kan deles opp i biter. Den smelter raskere enn vanlig sjokolade så den bør oppbevares i kjøleskapet.

Da har du supersunn og veldig god sjokolade som kan nytes når som helst! Her får du tak i Kakaomasse, Kakaosmør, Kakaopulver og Gojibær.

img_0444fxl
matcha LATTEMatcha er japansk, grønn te malt til et fint, irrgrønt pulver. I motsetning til vanlig grønn te, skal den ikke trekke i vann, men røres ut med en spesiell visp. Resultatet er en knallgrønn drikk Jeg måtte venne meg litt til smaken i starten men nå synes jeg den er så god!

Matcha Latte er en sunnere avveksling til kaffelatte eller varm sjokolade. Den gir samme fyldige følelse men er mye sunnere. Jeg liker å lage den med mandel eller kokosmelk.

Jeg varmer opp melken og lar den kjølne litt før jeg tilsetter Matchapulveret. Jeg bruker en halv teskje med det grønne pulveret og visper den godt inn i melken. Jeg bruker en liten elektrisk visp, men du kan også bruke blenderen. Jeg synes den blir best når den er litt luftig og kremete. Det kan være greit med litt søtning, så jeg bruker enten 1-2 dråper Stevia eller litt honning.

En skikkelig kosedrikk som også er sunn. Du får tak i Matcha her.

img_0448fxl

aloe
Det har blitt mer og mer viktig for meg å ta vare på fordøyelsen og da er Aloe Vera et godt hjelpemiddel. Aloe Vera 40X fra Supernature er veldig konsentrert og må blandes ut før den kan drikkes. Jeg starter dagen med å drikke et glass vann med 5-10 dråper Aloe Vera. Nå som festsesongen er i gang så blir det fort mye tung mat og gjerne litt vin. Jeg kjenner at det påvirker fordøyelsen og det igjen påvirker alt, fra huden til energinivået. Drikker jeg mye vann i løpet av dagen og et av glassene er med Aloe Vera så hjelper det veldig. Aloe Vera 40X kan også brukes på huden for å blant annet lindre sår og solbrenthet. Du finner Aloe Vera 4oX her.

img_0384fxl
spir

Spirulina er supersunt å få i seg men kan også brukes utvortes. Det er en næringsrik alge som inneholder vitaminer, mineraler og proteiner. Spirulina inneholder krom og vitamin A, som blant annet er bra for blodsukkeret, huden og immunforsvaret.

Trenger huden din en boost så er en ansiktsmaske med spirulina midt i blinken. Spirulina inneholder vitamin A som er godt for huden. Noen ansiktsmasker kan være irriterende på sensitiv hud men Spirulina kan faktisk være med på å roe ned huden. Det er helt supert på denne tiden av året hvor flere opplever at huden blir mer sensitiv.

gronn
1-2 ts Spirulina
vann

Verdens enkleste ansiktsmaske som består av to ingredienser, vann og Spirulina. Har det grønne pulveret i en skål og tilsetter litt vann om ganger mens jeg rører det ut. Masken får en fyldig og glatt konsistens som er lett å påføre på huden. Jeg bruker fingrene men du kan også bruke en vanslig ansiktsbørste for mindre gris. Jeg lar masken sitte på i 30 minutter før jeg skyller den av. Så følger jeg på med min vanlige hudpleierutine.

Den grønne ansiktsmasken gir huden gløden tilbake og den føles ren og fin. Masken kan brukes flere ganger i uken hvis du ønsker det! Supernature Spirulina finner du her.

1 comment

  • Håper du kan skrive mer om kosthold og tilskudd. Syntes dette er så interessant og du skriver på en måte som er lett å forstå! 🙂

Leave a Reply

Your email address will not be published.