WARDROBE STAPLES FOR FALL

_35a0221fxl

I garderoben min så er det noen nøkkelplagg som går igjen. Det blir det man kanskje kaller en hverdagsuniform, noe man tar på seg uten å tenke på det for man vet at det funker. For høsten så har jeg noen klassikere som jeg bruker veldig mye:

HVIT SKJORTE
Den hvite skjorten er et viktig plagg i garderoben min. Jeg bruker den egentlig hele året for den er like fin til de ulike årstidene. Det er viktig å tenke på at hvite skjorter må vaskes ofte, så jeg liker å ha den i et litt grovt bomullsmateriale hverdagsbruk. Jeg elsker Lexington sine skjorter både når det gjelder fasong og kvalitet. Stoffet er vevd på en spesiell måte som gjør det ekstra slitesterkt og tåler dermed mye vask. Skjorten er et must i min garderobe og den brukes til alt fra paljettskjørt til skinnbukser og dressbukse. Er stoffet litt tykt så synes jeg også det går helt fint at den er litt krøllete til hverdagsbruk.

_35a0213fxl

SKINNYJEANS
Jeg liker å eksperimentere litt med ulike buksefasonger og jeg er glad i både løse bukser og bootcut jeans. Men er det noe skapet mitt er fullt av så er det smale jeans i alle farger. Jeg har funnet ut at jeg foretrekker grå hverdagsjeans fremfor den klassiske blå, svart og lyseblå. Det er noe med den gråfargen som passer til alt og ikke minst aldri ser skitten ut eller tiltrekker seg støv. Jeg synes det er vanskelig å lete etter jeans for jeg har korte ben, trekker i midjen men er smalere i leggene. Zara sine bukser passer alltid og jeg fant denne buksen sist Oslotur. Den er veldig myk og behagelig å ha på. For selv om jeg synes ordentlig denim ser finest ut så er det mer behagelig å ha på seg jeans med mye stretch. I hvert fall når man sitter mye eller er på reise. Skinnyjeans har kommet for å bli, i hvert fall i min garderobe.

_35a0303fxl

SKINNJAKKE
En skinnjakke er god å ha i garderoben. Den tåler mye og tar man vare på skinnet så har man den i mange år. Jeg liker at den toner ned antrekket samtidig som den ser fin ut. Jeg liker å kombinere skinnjakken med både skjørt og kjole for et avslappet antrekk. Da jeg skulle finne meg en skinnjakke tidligere i sommer så var jeg usikker på om jeg skulle gå for biker-varianten eller en mer klassisk modell. Jeg gikk for biker og angrer ikke et sekund. Skinnjakker kan være dyrt, men hold øynene åpne og se på steder som H&M, Zara, Mango og Massimo Dutti. De kan ha skinnjakker til en litt rimeligere pris og det er ikke alltid kvaliteten er dårligere. Jeg kjenner på skinnet om det er tykt og har en fin kvalitet. Min skinnjakke er fra Zara og kostet en fjerdedel av den jeg så på fra 2nd Day.

_35a0270fxl

KLASSISKE SOLBRILLER
Som blogger har jeg kanskje flere solbriller enn gjennomsnittet, og det er fordi det er veldig greit på bilder. Jeg har en tendens til å lukke øynene mine, så hvis jeg trenger bilder men ikke har så mye tid så tar jeg på et par solbriller. Det er også en fin måte å forandre antrekket på. Jeg har mange solbriller i ulike fasonger fra ulike merker, men jeg merker at jeg setter aller mest pris på de klassiske modellene. Da tenker jeg at man ikke ser for mye på trendene for året men heller ser hvilke typer solbriller som finnes hele tiden. Solbriller er dyrt men jeg synes også at man får det man betaler for. Mine dyreste solbriller er helt klart de som har best glass og sitter godt på. Mitt siste tilskudd til samlingen er en solbrille fra Dior og jeg kjenner at jeg kommer til å ha denne i mange år fremover. Jeg hadde en lignende modell fra Bottega Veneta som jeg kjøpte for 8 år siden, de har jeg fremdeles og jeg har brukt de så utrolig mye gjennom årene. Øyeoptiker Teigland er en av de få i Bergen som har Dior og de har så mange fine modeller.

SVARTE SKINNSKOLETTER
Jeg er veldig glad i et par enkle, svarte skoletter med litt hæl. Jeg bruker det som hverdagssko som har det lille ekstra. Jeg foretrekker en litt stiv og smal tupp, for det gjør at beina ser litt mer elegante ut. Skinn er et materiale som beveger og utvider seg etter hvert som det er i kontakt med varme og det gjør skoene mer behagelige etter jeg har gått de inn. Jeg sprayer de hver måned med en impregneringsspray for å holde de fine i bergensværet.

Hva er dine garderobefavoritter for høsten?

3 Comments

  1. Cec
    September 13, 2016 / 7:07 pm

    Hei. Kult antrekk. Hvor er skolettene dine fra?

  2. Malin
    September 14, 2016 / 11:02 pm

    hvilke str har du i jakken ? vet at skinnjakker kan være litt trange, og fikk så lyst å bestille den :O veldig fin :)

Leave a Reply

Your email address will not be published.

You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>