WHAT IS WELLNESS TO ME

IMG_4763fxl2

Hva er velvære for meg? Det synes jeg er viktig å finne ut av, hva det er som gir meg en god følelse i kroppen. Jeg tror at alt henger sammen, alt som berører oss i hverdagen har en innvirkning på vår følelse av velvære. Det er et sammensurium av jobb, venner, familie, følelser, inntrykk, hormoner, kosthold, trening og mye mer. Det er så mye i livet som vi ikke kan kontrollere og derfor tror jeg det er viktig å ha en bevissthet rundt de få tingene man kan styre. En av disse få tingene er kosthold og trening. Jeg tror på at en sunn kropp gir bedre forutsetninger for å ha et sunt sinn, og dermed en bedre selvfølelse.

Jeg er veldig glad i mat og jeg trives best når jeg kan spise det jeg vil. Jeg tror det er bedre å lytte på kroppen og gå for de matvarene som føles bra enn å følge en begrensende diett. Da tenker jeg ikke på det som gir kortvarig lykke, som for eksempel godteri. Jeg elsker søtsaker men jeg vet at det er dårlig for kroppen min. Hvis jeg har spist mye sukker kan jeg få en skikkelig sukker-hangover dagen derpå. Dette merker jeg spesielt godt hvis jeg er på trening, kroppen min føles tung og jeg presterer ikke like bra. Det er sånne ting som gir meg en god indikasjon på hva jeg burde spise mer eller mindre av. Når jeg trener så føler jeg mye mer i kontakt med kroppen min og jeg kan lettere kjenne på hvilke matvarer som er bra for meg.

IMG_4721fxlJeg er veldig glad i smoothies for det kan tilfredstille behovet for søtt. Jeg synes det aller beste er å lage smoothie med litt av alt i seg; protein, fett og karbohydrater. Hvis jeg lager en smoothie med kun frukt og bær så vet jeg at det kan gjøre fordøyelsen min opprørt og jeg får ikke energi som varer. Jeg synes nøtter kan være en kjempefin kilde til protein i smoothien men jeg liker å variere med proteinpulver. For noen år siden så lette jeg etter proteinpulver som ikke var basert på melkeprotein. Jeg er litt sensitiv mot meieriprodukter og de klassiske proteinpulverene var ikke bra for meg. Når man ser på innholdslisten så inneholder de veldig mye rart og jeg synes heller ikke at det smaker godt. Jeg fant til slutt ut at risprotein var det som fungerte best for meg.
IMG_4725fxl
Da jeg ble introdusert til The Super Elixir, som jeg elsker, så kom jeg også borti deres proteinpulver, Nourishing Protein. Endelig et proteinpulver som passer mine ideer om det perfekte proteintilskuddet. Nourishing Protein inneholder erter, løvetann, granateple, brun risprotein og erteprotein, alt er økologisk og vegansk. Den inneholder rå sjokolade som er proppet med næring og gir en kjempegod smak. Jeg har tidligere hatt problemer med proteinpulver for det smaker syntetisk og inneholder alt for mye søtstoff. Dette proteinpulveret er søtet med Stevia men akkurat nok til at det har en søtlig smak.

Jeg bruker proteinpulveret i smoothies eller  helt alene sammen med mandelmelk. Jeg synes det er helt topp å bruke i hverdagen for å få i meg noe sunt og godt. Jeg prøver meg stadig frem med ulike ingredienser og noen av mine favoritter så langt er å putte det i en blender med avokado, litt banan og mandelmelk. Du kan lese mer om proteinpulveret og se hele listen med ingredienser her.

IMG_4724fxl

Det som passer best for meg er å følge et balansert kosthold hvor jeg får i meg litt av alt. I helgene kan jeg kose meg med sjokolade og søtsaker, men i ukedagene spiser jeg så rent og sunt som mulig. Jeg kan ha en smoothie med proteintilskudd til frokost, lunsj, kvelds eller som et mellommåltid. Det tilfredstiller litt søtsug men gir også en god følelse i kroppen når den består av gode ingredienser. Her i Norge så får du tak i The Super Elixir og Nourishing Protein på Akademikliniken. De koster litt mer enn enkelte tilskudd men samtidig så er de laget av gode ingrediensene med en høy kvalitet.

Kosthold og trening er som dere skjønner en avgjørende faktor for min velvære. Spiser jeg dårlig mat så føler jeg meg deretter. Jeg passer på å prioritere god mat og trening i hverdagen min, for det føles som en god investering for fremtiden.

english2For my english readers, please use google translate.

1 Comment

  1. Solveig
    July 11, 2016 / 6:42 pm

    Hei! Hårfargen din er bare så latterlig fint! Kan jeg spørre hvilken frisør du går til, både salong og selve frisøren? Og hva ber du om når du er der – balayage, striper, farging? Har du også farget den innerste fargen mørkere enn hva du vanligvis er, Hvordan er det med ettervekst eventuelt?

    Beklager alle spørsmålene, men du er bare så utrolig babe! Haha <3

Leave a Reply

Your email address will not be published.

You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>